torsdag 20 september 2007

Djävla oestetiskt


Jag har skrivit om vårt lunchställe förr, det på tolv trappor i kommunalhuset, samma hus som hyser mitt kontor.
Det är hyfsat ärligt med egna långkok och ett visst urval vad gäller råvaror. Ett salladsbord som förvisso är under all kritik men det är ju de flesta på lunchställen.
Smaken brukar vara ganska bra och stället vågar servera både salt sill med löksås, bruna bönor och fläsk och kalops. Alla köar fram till en serveringsdisk. Ibland är kön smärtsamt lång, väntetid på en tio minuter är inte ovanligt. Väl framme tittar kocken surmulet upp och hummar i väntan på att man ska säga vad man vill ha. Idag tog jag grisnacken (karré) med kokt potatis och brunsås samt äppelmos., det var OK om man nu gillar mat som smakar exakt likadant från tallrikens ena hörn till det andra. Å andra sidan har jag bara tio minuters promenix till Edsbacka Bistro, men där måste jag beställa minst en dag i förväg för at vara säker på att få plats. Så finns den kinesiska restaurangen nere på plattan, men d'är är maten så fullsmockad med ajinomoto (thai för glutamat) att man måste dricka litervis med soda resten av dagen. Ett alternativ är en italienare inne i centrum som jag bara har dålig erfarenhet från, eller en överdyr sushi, eller en sådan där kebab.
Slafs, slafs - ja ni ser själva hur det ser ut - jag blir så förbannad. Jag sa inte till idag bara för jag ville ha det på bild. I morgon ska jag sätta tummen i smetet på brämet och torka av mig på serveringsbänken, jag betalar inte 65 kronor för att bli slafskränkt!

6 kommentarer:

Andreas sa...

Ja jösses, mycket ska man se... helt ofattbart att de lämnar ifrån sig det där till en gäst.

Och ser det ut så där på tallriken bör man nog fundera på hur det ser ut i köket.

Tania sa...

Jag kan bara hålla med om det minst sagt dåliga utbudet. Och Italinaren..har jag skällt ut på plats.På både svenska och Italienska för säkerhets skull .

Anonym sa...

Ät på Stinsvillan istället :)

Du är vad du äter sa...

Jag blev iofs sjukt besviken på Edsbacka bistro... det var riktigt dåligt sammantaget... vår lyxlunch blev förstörd av en dålig upplevelse... sw

Lagers tabberas sa...

Berätta mer.
Jag är övertygad om att något gått fel i kommunikationerna om Du är missnöjd, så ska det inte behöva vara om man har förväntningar och betalar för att de ska uppfyllas - då blir det dyrt att gå på krogen.

Anonym sa...

Prova Los Biblos vid biblioteket, fräscha sallader och goda pajer.
Gunilla