lördag 8 december 2007

Tabberaset i media


Det har varit några bra medieveckor nu i det sista, vilket kanske kan speglas i bokförsäljningen nu före jul.
Först var det ett brett uppslaget reportage i Nya Wermlands Tidning av matjournalisten Lena Sewall, ett reportage som jag självklart uppskattade något enormt. Flera sidor rikligt illustrerat och med recept ur boken. Dessutom med ett övertygat gillande av innehållet.
Samma veckas söndag hamnade jag i bingolotto och det är klart ett sådant ogenerat, fem minuter långt och direktsänt framträdande med Rickard Olsson är jätteroligt. Det är sådant man kan reflektera över dagar när man sitter med en till synes oigenomtränglig text som ska skrivas om och skrivas om innan den duger och man tycker att dagen håller på att gå sönder.
I torsdags lade kioskhandlarna ut veckans nummer av Året Runt, prenumeranterna fick tidningen redan i måndags. Också här en brett uppslagen artikel om Tabberaset och hans Rodjana och alla barnen med fokus på en trerätters bjudmeny uppdukat som ett Herrgårdsbord som för dagen var klätt i den analkande julens färger. Så också med smakerna som bjöds, saffran, stjärnanis, äpple, kanel, fläsk, kryddpeppar, lutfisk och så en alldeles speciell glögg som liksom desserten är en egen komposition. Återkommer till den inom kort då Året Runtartikeln fått "kallna". Tidningen har ju förstatjing på det vi presenterade. Eller varför inte, rusa åstad och köp tidningen vettja'.
Nya Wermlands Tidning om Tabberasets bok.

Inga kommentarer: