onsdag 25 juli 2007

Po Pia Thot - vårrullar step by step


Här ett step by step på vårrullar för nybörjare.
Det är inte så lätt.
Jag har sett kockar och matjournalister misslyckas totalt på matlagningskurser där vi gjort vårrullar. Egentligen skulle det här vara ett av inträdesprovet på konsthögskolorna, tycker jag.
Men försök göra efter beskrivningen så blir det nog bra.
Våra mellangamla flickor 5 och 7 är ena hejare på vårrullar!
-------------------
Gör fyllningen. Fläskfärs,shitakesvamp, salladslök, böngroddar, strimlade bambuskott, omelett, oystersås, vitpeppar och en nypa salt.
Stek omeletten. Strimla svampen och blanda med färsen, Stek i olja utan att det tar färg. Fyll på med övriga ingredienser efter vart till fläskfärsen är genomkokt utan att vara torr. Krydda och smaka av, låt svalna.
Bred ut vårrulledegen
Lägg på en sked färsblandning i enda hörnet av vårrulleplattan
Vik ihop och rulla upp till hälften av diagonalen, tämmeligen hårt.
Vik över rullen från båda kanterna och rulla ihop tills bara en flik återstår.
"Klistra" igen vårrullen med lite uppvispat ägg.
Stapla upp vårrullarna och låt dem ligga till sig lite, fritera sedan i het friteringsolja. Så pass het att en ätpinne nedstucken i oljan ger ifrån sig en jämn ström av bubblor. Fritera tills gyllene, lägg upp på papper för att rinna av.

1 kommentar:

Hans sa...

Ser gott ut. Måste prova att göra vårrullar någon dag. Tack för receptet.