torsdag 12 juli 2007

Eriks Livs vid en avfart


Åk motorvägen söderut från Ängelholm. Kör inte för fort för då missar Ni avfarten mot Höganäs och Jonstorp. Sväng av där och var så pass hungriga att till och med en korv med maskinmos från Felix på Statoil skulle kunna slinka ner.
Där - vid den avfarten finns ingen Statoil, där finns Preem. Bortanför är det uppställningsplats för långtradare också. Ingen klassiskt formad bensinmack. Tappar med Preemdesign, visst, men ninte ett sådant där preemdesignat hus där man betalar och handlar varor.
Här ligger istället Eriks Livs, en ful träkåk. Och det luktar stekos så att det konkurrerar med bensinångorna.
Vad är nu detta - tänkte vi som ställt om vår lust till statoilkorv.
Vi gick in, hela konkarongen.
Och där, under en stor fläktkåpa, fanns fyra stora stekpannor. I var och en av dem sveddes hemformade malbiffar som gick både med lök och med hamburgerbröd och mos.
I kokgrytan bredvid låg lundensiska knakar.
Det här gillar vi som åkt genom hela djävla Småland utan att kunna köpa ett endaste isterband efter vägen!!!. Lokalt producerad snabbmat. Och det var hett och rökigt och kö och papper överallt och så djädrans bra knake att det traditionellt small i käften när man satte tänderna i den. Malbiffen kunde förstås ha fått mer krydda i tillagningen men hade en kraftig stekhyta och var smakrikt mild. Det är det här man kan bli glad åt.

Inga kommentarer: