onsdag 27 juni 2007

Laab, sockerkorv och Sathaa

Vi har ju så mycket mynta nu i trädgården och den är av nödvändighet i en riktig laab

Härom dagen plockade vi fram lite fläskfärs och lite oxfärs - duttar som blivit över och som låg och skräpade i frysen hastigt inslaget i plastfilm. Ja, ja det går att snabbtina i mikron och sedan gjorde Rodjana Laab på det hela - en het thailändsk favorit. Köttet nerkokat i sitt eget fett och egna buljong ungefär som när man gör en risotto, långsamt, omrörande.
Vi har gjort laab på bland annat höns och på kokt kycklinglever tidigare.
Köttomelett och sockerkorv

Och inspirerad av mitt bloggande gjorde Lovisa iordning sin favorit som är en thailändsk köttomelett, en klick fläskfärs blandas med ägg, fisksås, pojkesoja (healthy boy) vårlök, vitlök, vitpeppar och salt som hon lade upp med stekt sockerkorv (klicka vidare till Austin Bushs reportage om sockerkorvstillverkaren) i skivor. Så dekorerade min sjuåring med spenatblad och sallad.
Till vår laab skalade vi trädbönor, Sathaa och åt så det doftade ärt i hela köket.
Trädbönor var med i vår påse vi fick levererat från Bangkok förra veckan...
...och så här ser den ut naken, avskalad och färdig att knapra i sig

Inga kommentarer: