söndag 1 februari 2015

Mässa, tryffel och korvEn sådan där snöig vintersöndag. Som upplagd för eftermiddagsmässa i Turebergskyrkan. Blir bra som avslut på barnveckan och som uppstart mot taxibeckan som kommer.

Hemma blev det enkel söndagsmiddag med barnen. En snabb champinjonsoppa med bröd, lagad på hemgjord mandelmjölk och lite hönsbuljong.


Korv med bröd är aldrig fel även om Lithells smakar lite väl mycket fyllnadsmaterial, men OK, värmd med svartpeppar och lagerblad och lite chalottenlök.

Strimlad Romansallad med delade plommontomater,
bundet med en hemslagen tryffelmajonäs
Skippade korvbröden som inte tillför någonting annat än en svampighet, byttes ut mot tunnkavlad pitabröd istället och då med en sallad på romansallad och plommontomater sammanbundna av en hemslagen tryffelmajjo. Att vi också dukade fram kylskåpets hela arsenal av senap är heller inte fel, bland dessa en rysk variant med pepparrot.

Sewr ju mest ut som rågmjölsgröt, men är en tjock
champinjonsoppa lagad på hönsbuljong och mandelmjök

Sådärja, veckan slut och nu mot nästa. Blir utmanande, inte så mycket för att köra taxi utan dels för att en hel bok ska granskas, en massa nya jobbkontakter ska tas och att jag blivit "utfordret" på FB av Jan Erik Willgohs att visa fem bilder. Får se hur det blir med det sistnämnda...ska nog gå bra det också!

Inga kommentarer: