söndag 22 juni 2014

Magisk midsommar med dop, födelsedag och första gästerna i huset


Det var så efterlängtad, allvaret och mognaden i stunden. Tyst har hon förberett sig, själv, utan några stora gester, bara i koncentration och tillsammans med sin kompis. Jag hjälpte till med kringarrangemang, samtal, bokning. Allt annat ordnade tjejerna med själva - möjligen ett av de viktigaste besluten i livet och det är just därför jag valt att låta mina barn få ta det beslutet själva som vuxna.


Lovisa i dopet

Merdi i dopet

Igår var vi i kyrkan och Lovisa lät döpa sig. Turebergskyrkan och tillsammans med Merdi. Så var det planlagt och så fick det bli. Det skulle absolut inte vara stort, bara koncentrerat, absolut inga gäster, bara familjen och nu hände det sig så att Janne och Birgitta Norling tillhör familjen och knöts ännu närmare som Gudföräldrar.


Ingrid Edgardh ha blivit lite av en familjepräst. Dels har hon varit samtalspartner för mig och dels begravde med kort mellanrum både morsan och farsan. Midsommarafton, som för övrigt också var min födelsedag (vilket har en väldigt liten betydelse i det här sammanhanget) döpte hon Lovisa och hennes vän Merdi som också tagit med sig en begränsad krets till kyrkan, lillasyster och mamma.Det tog bara en dryg halvtimme och det var så vackert med tjejerna framme vid altaret och dopfunten, klädda i fotsida vita tunikor och med ett oerhört fokus på stundens allvar. Slogs av vilket mod de båda gick in i det här. På måndag försvinner de bort på konfaläger i Åmål.


Paneng

Hemma i "nya" huset (skriver kontrakt på husets båda lägenheter inom kort och får då hela statarlängan på Lugnet till mitt förfogande med vindsateljé och kontor samt extrarum till barnen. Den enorma trädgården blir då också min med en stor köksodling och fruktträd och jordkällare. Övertagandet sker första september.) dukade vi upp för de närmaste med en middag som tog närmare fyra timmar att äta sig genom.


MENY
Tre olika sorters sill - färskpotatis och smör
Nygrillad mörad entrecote transcherad för att lägga på tunnbröd med hemlagade röror och krossad nypotatis, Grönsallad.
Het panengcurry på kyckling med färska sojabönor, brockoli och vårlök, basmatiris och nam prig bon
Jordgubbstårta monterad av fyra rulltårtor med hemkokt rabarbersylt, förska jordgubbar och vispgrädde.
Kaffe och chokladgodis.

I kökskakelugnen knastrade alved ända till morgonsol.2 kommentarer:

Anonym sa...

Så underbart fint ni har gjort dopet! Förstår nu att du var toppstressad när du fick ont i ryggen.
Härligt att se allvaret och koncentrationen!
Och god mat och diverse tårtor!
Framförallt gillar jag ert beslut att vänta tills barnen själva vill.
Om det här inlägget inte kommer in säger jag adjö när det gäller kommentarer. Jag är så glad för din skull också Göran! Att allt gick så bra menar jag förstås,puss och kram/Susan.

Lagers tabberas sa...

Susan
Tack vännen. Det är klart att inlägget kom in. Har Du haft problem med det tidigare på Tabberaset?
Kram /g