måndagen den 27:e februari 2012

Kärna eget smör - nu visar vi hur Du ska göra


Formgivning, Stefan Tapio

Visst vips är det smör med visp, men då går det alldeles för fort och smöret flockar sig alltför raskt och blir lite mindre i smak. Smörkärning ska gå långsamt, ta tid som meditiation.

Nu visar Sollentuna Hembygdsförening EXAKT hur Du ska göra för att få det bästa hemkärnade smöret. (smakade häromdagen för övrigt vid en lång middag på Frantzén Lindeberg där smöret färdigkärnas vid bordet med en träspatel i en bunke).

Vi har tidigare givit smörkärningskurser på Hersby Hembygdsgård med blandad framgång då våra gamla kärnor i Hembygdsföreningen varit alltför gistna och till och med spruckna.

Men så har vi en norrlänning i styrelsen, Heine Henriksson med smörkärnekontakter. Lagom till årets smörkärning på Hersby har han skaffat fram riktigt och fungerande kärnor.

Nu går vi från smörkanon i industrin till välsmakande, aromatiskt, syrat och saltat svenskt hantverkssmör. Välkommen att smaka till en bit Sollentuna Hembygdsbröd och framförallt, välkommen att lära Dig smörtillverkning på riktigt.

Inga kommentarer: