tisdag 8 november 2011

Inte den lättaste smaken när man är barn. Får SKA smaka lite av kofta annars är det kalv!

Snapshot från Augusts tallrik - "Ta nu, jag har gjort iordning". Fåret i kålen.

Det är ju det som är karaktäristiskt för fårkött, att det har lite av ullsmak i fettet. Man ska inte försöka ta bort den smaken då kan man hellre köpa yngre djur eller kalv eller varför inte kalkon som inte smakar något alls?

Så dukade vi fram får i kål på bordet och eftersom potatis inte förekommer hemma hos oss (LCHF) för en tid så serverades glasnudlar till och hastigt förvandlades min norska får i kål till något "thailändskt".

Lovisa som tuffar till sig som kring tre år gammal


"Men Gud så gott", sa ungarna och detta är inte självklart att höra från en tolvåring, en nioåring och en fyraåring. Min får i kål smakar Norge så som jag minns det från mina många år där och då är det på riktigt! Receptet, om det ska behövas för en sådan grundläggande rätt gav jag bort igår.

Skanning av en Lovisa från 2003-2003

Så fortsatte jag min skanning av gamla bilder och har kommit till en liten låda som det står 2002-2003 på. Det slog oss att ungarna, när vi tillsammans tittade genom bilderna, är så lika varandra att de inte ens själva kan säga vem som är vem vid ett första ögonkast - sånt är kul efter en himmelskt god får i kål!

Inga kommentarer: