torsdag 6 oktober 2011

Bland lax, betor och bönor

Egna tomater är tjockskaliga, märgfyllda, köttiga och söta med riktig smak och en djupt sanktionerad syra som hjälper umamin att pocka på uppmärksamhet längs bak från visdomständerna och neråt (om man nu har några visdomständer kvar).

Jag har aldrig begripit mig på mänmniskor som köper lax och sedan låter den puttra hur länge som helst i gryta eller i ugn. Lax ska bara ha en liten smakskjuts för att bli klar.


Det här är en timme. Titta noga på bilden. Så ser en timmes gamla grönsaker ut. Längre än så tar det inte från jord till gryta. Och gryta i det här fallet är ett rödbetskok till betorna är helt mjuka - lämna allt skitsnack om al dente åt sidan, de må gälla pasta, men INTE bönor eller rödbetor - och det är en snabb omgång med bönorna i kokande vatten. Den här ljumma salladen är kryddad med riktigt brynt smör.

Inga kommentarer: