fredag 15 juli 2011

Brott mot LCHF-lagen - riktigt god glass på Väddö"Bara en liiiten en - det kan väl inte vara så farligt"
Det låter som en replik ur en svensk pilsnerfilm med huskorset som just tagit ifrån den kuvade mannen flaskan med brännvin och han bönar och ber om en liten slurk, bara en liiiten en.

Sockerberoendet har vissa likheter med alkoholberoendet och den mest påfallande likheten är att beroendet inte sällan får en dödlig utgång.

Igår tog jag ett rejält återfall, för att fortsätta alkoholjämförelserna, och det var på Väddö Gårdsmejeri som har den i särklass bästa köpeglassen att få. Förvisso söt som en bomb, men ändå balanserad och riktigt härligt fet. Smaksättningarna är också rent underbara.

Vi tog en tur för att hämta Lovisa hos en kompis däromkring och kunde inte undgå några ostar och så glassen. Sedan "författarmöte" med Arne Ljungqvist på Blidö och 30 mil senare var vi hemma. På vägen noterade vi flera utflyktsmål vi tänkt besöka senare i sommar när vi har bättre för oss än att åka och äta glass. (Om det syntes på vågen? Jodå för när ändå sorgen över återfallet behandlades stannade vi till och åt middag på den indiska krogen i gamla Åkersberga Centrum - en pakistanare vi träffat på badet i Kairo rekommenderade den och det var hyfsat bra! idag till lunch var det fet lax och bea på menyn.)

Nu är det bestämt slut på sockerdumheterna. Siktar mot ett mål före september och för att det ska uppnås måste gåstavarna fram.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du inte ge oss andra glassälskare en aning om var på Väddö detta mejeri ligger och om de möjligen har försäljning inne Kgl. Hufvudstaden?

Hrmn

Lagers tabberas sa...

Njaee vad jag vet finns ingen försäljning i stan, men då har jag inte forskat i saken. Sök på Väddö gårdsmejeri på nätet så finns det säkert upplysningar där, om inte annat en vägbeskrivning till mejeriet.
Den här länken ger också bra information: http://tabberaset.blogspot.com/search?q=väddö