fredag 8 april 2011

Med August på herrlunch



Så fick det bli, tandläkaren mitt på dagen och ända fram till lunchtid. August och jag åkte iväg till Edsbacka Wärdshus och åt en alldeles utmärkt smörstekt sej med blomkålspuré och skaldjursskum. Barnmeny - neehej tack. Det fanns inte en smula kvar när August fått äta i tur och ordning 1) Potatispurén 2) blomkålspurén blandad med skaldjurssåsen 3) de gröna bönorna som August bestämt hävdade var sojabönor. 4) den läckra fiskbiten som var ett rejält stycke. För just det har han kvar, att äta som ungar gör, enskilt och avskärmat, var smak för sig utom förstås när det serveras läckra grytor eller härliga röror.



Hemma, senare på kvällen blev det ett långkokt och ugnsstekt revbensspjäll (kokat nästan två timmar försiktigt sedan svalnat och lagt i press över natten för att sedan brynas i het ugn). potatismos och hemlagade grönsaksbiffar till en kompis till Alma som var på besök och som är vegetarian.

1 kommentar:

M sa...

Ett fint exempel på bra barnmat! Brukar ibland läsa din blogg och uppskattar din syn på barn&mat. Har en annan fråga till dig gällande upphovsrätt. Kan man använda sig av gamla bilder från tidningar i sin blogg (-50 talet och äldre)utan att bryta mot upphovsrättslagen, om man uppger från vilka tidningar bilden är lånad?H.Monica