söndag 20 mars 2011

Sorglig sorti för Bondens Mabod

Gårdagskvällens bortskämmning på bordet - så väldigt bra kombination och i tillägg med vännen Peter Holstads galanta pomeransmarmelad som vi förärades en burk av häromdagen - rent lysande smaker hemmavid.

Nu finns det ingen anledning alls att handla något som helst i Sollentuna Centrum - Bondens Matbod sjunger sin svanesång idag och lastar ut alla kvarvarande ostar, korvar och mejeriprodukter.

Jag har sett det i veckan, hur magert det blev i hyllorna och när vår stapelvara "Falukorven" inte längre fanns i lager förstod vi att något ohanterligt var i antågande.

Passade på att handla en del ostar igår och som vi tycker om och det alspånsrökta sidfläsket, men det kändes på något sätt som att det redan var förbi.

Försökte nå Kenneth Karlsson idag - kort svarade han bara att "vi får prata sen, jag håller på att lasta".

Något har hänt i verksamheten och det har hänt fort.

Tyvärr så försvann nu det där lilla extra från den här stadsdelen - från ett centrum där det möjligen bara återstår en liten anledning att återvända till - jag tar nämligen dagligen en eftermiddagskaffe på Espresso House som tar det här med kaffe på allvar, inte generellt, men just här!.

Väntar nu bara på ett besked från Kenneth om det är ett problem för hela företaget så att även Hötorget och Siggesta Gård slår igen eller om det bara är den obildade hopen i Sollentuna man inte lyckats locka till det som är kärlek till sig själv.

5 kommentarer:

sörpan sa...

Enda anledningen till att kliva in i Sollentuna centrum är att man då slipper se lådan av inifrån upplyst gråplast med sina halvannan meter höga svarta SOLLENTUNA CENTRUM i plasttejp. Nå, där finns förstås publikmagneten Systembolaget utan vilket förmodligen tillochmed ICA med sin återvändsgränder och sin mysbelysning skulle tvingas klappa ihop

Anonym sa...

Vad hände med uppföljningen?

/B

Lagers tabberas sa...

Sörpan - det där du beskriver är vad "hopen" (ett linnéanskt uttryck om allmogen) anser vara lyx - bara det glittrar så!

B) - Ringde till bolaget idag, men vederbörande hade inga kommentarer utöver det alla kan notera, att det är stängt. "Var det ekonomin" frågade jag: "Det och annat, mycket spelade in. Jag ringer tillbaka när jag kan berätta mer", löd svaret. Kan det vara andra styrmedel, betalning för att få vara ifred? som ligger bakom undrar man utan att det ska tas som ursprung till ett rykte?.

Anonym sa...

synd jag köper ostar,korvar,kropkakor/alma

Anonym sa...

Konkursen av delar av den totala verksamheten är annonserad i dagspressens konkursannonser.

/bab