torsdag 22 juli 2010

Rapport från ett litet blomsterhav

Blomsterträdgården

Just nu är det blommorna - snart grönsakerna, gurkorna sväller, squashen likaså, jag har duschat min 1700 talspotatis och vågar nog snart ta upp ett kok av den röda Ahlströmern Rättviks Röd. I morse låg den där fällad, en råtta stor som en pudel, under den grönskande nätmelonens bladverk i min mullbänk. I veckan hade den grävt stora hål i hörnen och fördärvat en del, nu small den ihjäl och August var med när vi grävde ner den och klappade till över hålet med spaden. Gillrade med sämsta Willys prickiga korv, den gillades tydligen och nu är fällan spänd igen för en eventuell partner. Förbannar närmaste grannarnas komposter där råttorna matas in med kycklingrester och kokt ris.

Ska schakta för ett växthus i kväll och i den luckra schaktmatjorden sätter jag potatisen till julbordet, sättpotatis som legat kvar sedan april/maj och fått små hårt knutna violetta groddar.

En böna om dagen för August som är superintresserad av att öppna och se hur bondbönorna utvecklas

Korianderblom är humlefång


Till gurkinläggningar, potatiskok, kräftkok

Vi har aldrig haft stockrosor i trädgården, i år planterade vi dem lite här och där för att få färgglad höjd och vilket neonsken det blev!

Inga kommentarer: