Det här är inte alls den frukostgucka som vi lagade nyss utan filéade Vikenpaprikor som serverades till en liten förrätt häromdagen
Vi har flera olika sorters bondbönor i trädgården - skördemogn:
Röda bondbönor från Råshult (såg Ni förresten dokumentären om året på Råshult? En ohyggligt vacker skildring!)
Små smakbomber från Bunge på Gotland och så några obestämbara större industribönor.
Frukostmaten lyste dock med sin frånvaro i kylen, ingen italiensk skinka, inga sardeller eller ansjovis, ingen annan ost än parmesan.
Tog två nyskördade squash och skalade, hackade sönder och samman med två bananlökar som togs ur landet igår. Skalade bondbönor låg i en bytta gröna och delade. Vi har den finaste olivoljan och något övermogna tomater från Viken. Allt gick i pannan och fick puttra ett slag och kokas mjukt med en skvätt grädde.
Mixerstav - färdigt.
Ljummen gucka till surbröd i bitar, starkt kaffe till - say no more!
söndag 23 augusti 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar