fredag 17 april 2009
Paltbröd på Edsbacka Bistro
Jag fick en förvarning i tisdags då vi var där, Rodjana och jag för en lunch.
"Till fredag har Lingström paltbröd på gång för Er, är det OK"
Det är klart det är OK - sedan små barnsben, 1.5 årsåldern, har paltbröd varit en passion, det mörka blodsbrödet som lägger sig som en värmande yllefilt i mage, den luftiga bechamelsåsen till och så ett gott rimmat stekfläsk.
Precis så blev det på veckans fredagslunch.
Två i det vanliga fredagssällskapet hade aldrig förr smakat paltbröd vilket antingen ska skyllas totalt kulturmörker eller en oengagerad uppväxt. Vill man inte skriva under på någon av dessa orsaker så kan man hävda "misstag" och jag är övertygad om att båda blev övertygade paltbrödsentusiaster efter dagens lysande föreställning på Bistron, kanske det bästa vi ätit som grupp med ett perfekt fläsk och ett paltbröd som bara behövde doppas i det heta för att bli fantastiskt gott och med en sås som var vispad till ett litet himmelskt moln. Herrejisses!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar