söndag 1 mars 2009

Ostron


Vi åkte till Vinn på Stinsen för att handla.
Där finns en alldeles utmärkt fiskdisk - den närmaste oss - och där jag så sent som förra veckan sa till fiskansvarig att "det hade varit idé att öppna en liten ostron och skaldjursdisk, öppen fredag 16 till och med lördag, där folk kunde få ett par ostron och en porter för att bli inspirerade".
-Njaaeäj, Jo, kanske...bra idé. Sa den unge fiskhandlaren bak disken.
Jag höll nästan på att trilla av pinn i går när vi gick för att handla. Mitt framför fiskdisken var det riggat med bord och där stod Hasse Johannesson, världsmästare i ostronöppning med et helt lass små Marennesostron för avsmakning helt utan kostnad. Perfektare kan det inte bli.

Vankas det ostron hemma vill alla vara med, inlusive minste parveln August!!!

Utöver en god pratstund med ett antal ostron som sällskap fick vi med oss några dussin hem som öppnades i stort sett genast vid köksbordet och för vår eftermiddagsnjutnings skull.
Några få ligger kvar i kylen och skräpar för lust om söndagen - kanske vi skyndar oss ner till fiskdisken igen så det räcker till mättnad och kärlek.

5 kommentarer:

Livet på den mörka sidan sa...

Fn att jag missade det !Jag som älskar Ostron :(

Bendel sa...

Åt fantastiska ostron häromdagen med tomatsaft, blomkålskräm och riven pepparrot. Annars gillar jag dem naturella med bara en droppe citron.

Wow, August käkar också!

Fröken Dill sa...

Å, ostronprovsmakning, vilken LYX. Bland det godaste som finns tycker jag.
Söndagshälsningar från fröken Dill

Bosse Wanngård sa...

Läskande, smekande text... Den doftar västanhav..
Bilderna ska jag inte kommentera så här offentligt :-)

B

Anonym sa...

楓采,荷蘭村,亞士頓,湖水岸,水月雅緻,風緻主題,城市水棧,麗緹,簡愛,沐蘭,悅豪,高登,四季,愛莉園,微風,楓采,紅樓,麗景,七星,歐悅,楓采,桂冠,震點樂,歐悅,微風,沐夏,遊桐花,101,真善美,長青,港賓,甜蜜蜜,百老匯,箱根,碧雲天,采舍,涵碧園,愛情海,楓林,悅萊,花園,喜來登,春風,楓采時尚,麗緹,谷關明,圓緣,夢田,亞曼尼,花鄉,璽朵,允頌,春風,河堤,綠驛,御宿,激點,布拉格,青森,凱撒,柏克,國妃鷹堡,長興,花嫁情境,威尼斯,峇里島,日光花園,四季,春天,伊甸風情