Jag var i butiken idag och tänkte som vanligt att nu går jag in där, hämtar en kundvagn och för att bli lurad.
För visst är det så, butiken försöker lura mig på allt.
Från upplägget av varorna i butiken, tiden, rörelsen, aktiviteten, uppmärksamheten i rummet. Det är taktiskt och genomforskat.
Just nu pågår en debatt på kulturkanalen: Storforum maten.
Agneta Dreber är där från livsmedelsföretagen och hon understryker att de varor som finns i affärerna är godkända och därför bra.
Värsta grodan från henne var på en propos om en etikett som sa "Med god smak av mandel", men där fanns ingen mandel i.
-Nä, just det, men etiketten ljuger inte, innehållet smakar ju mandel - alltså "med god smak av mandel".
Det är så sorgligt deprimerande argument att man ger upp.
Men det spelar ingen roll, förresten, för jag fick tag i några billiga grejer idag i affären.
Ingenting jag kan använda i mitt eget kök, men billigt och godkänt och därför helt okey. De var billiga för att något geni hos producenten hittat ett parti råvaror som kanske inte var av lika hög kvalitet som den vara som ligger på fina dyra hyllan, men ändå, nu var det billigt och det är klart att det får avgöra.
Det är inte så gott kanske, men billigt, jag fick två för en.
Skitbra!
Och så kände jag att det som förlorades i råvarusmak kompenserades genom smakförstärkare - helt Okey. Man blev bara lite törstig och tillsatsen är ju godkänd så varför inte, billigt är huvudsaken.
Marit Paulsen pratar om hur vi en gång levde i en kemisk yra och vad det anbelangar har vi kommit en bit.
Va bra - vi slipper delar av kemin i maten och det som är kvar av kemi är ändå godkänt och det väger upp en sämre råvara med sämre smak för tillsatserna får till och med det dåliga att smaka bättre.
Hej och hå.
Nä, maten handlar jag inte längre i sådana här lurendrejeributiker som ICA och Konsum, inte det jag ska äta. Det blev dasspapper, diskmedel och blöjor idag.
måndag 16 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar