måndag 9 februari 2009

Flygbussen en snigel

Utsikten från en flygbuss - hur kul är det och hur effektivt?

Ja fattar inte hur det tänks, om alls.
Satt i Lund och hade ett knarr att passa på Sturup till Bromma kl 19:50
Tänkte åka kollektivt och ringde till flygbussen.
Tyvärr, sa de. Vi har lagt om sträckningen av flygbussen så den går över Malmö numer - snacka att gå över ån efter vatten.
För att passa flyget tio i åtta var jag tvungen att ta bussen från Lunds järnvägsstation klockan tio över fem. Sedan tog det nästan en och en halv timme för att komma fram och då hade jag ändå väldigt lång väntetid innan flyget kom iväg. När jag var hemma kvart i tio hade resan med flyg och dörr till dörr tagit fyra timmar och tre kvart - då åkte jag taxi från Bromma, hade jag åkt kollektiv den sista biten också hade resan tagit nästan sex timmar - "pissnödig och med hemlängtan och nedförsbacke" kör jag bil från Lund till Stockholm på den tiden.

3 kommentarer:

Bosse W sa...

När jag ändå är i kommentationsfas:
- Tåg. Alltid tåg. Om det inte bär utomlands. Tåg är Guds gåva till kreatören. Att 'vara ingenstans' samtidigt järnkontakt med jorden. Kunna gå omkring. Eller sträcka på benen eller sova. Eller skriva.

F-n så mera njutbart än att hanteras som ett knö (av ordet "knöa") och knuffas, buffas, svettas. Usch.

Men till Adelaide, flyger jag. Om jag ska dit.

Lagers tabberas sa...

Ja, eller hanteras som ett fä i bet. usling el. boskap och både ock....och han busschauffören hade oförskämdheten att stanna vid varenda d-a hållplats - vi höll aldrig på att komma fram och när vi kom fram var det ändå en och en halv timmes väntan vid gaten.

Jan L sa...

SJ:s X2000 avgår Lund 16.28 resp 17.28. Ankomst Stockholm C 20.39 resp 21.39.