söndag 7 december 2008

Samhörighet i julmarknaden


Nu när folkrörelser är något nutidsmänniskan knappast kan stava till tycker jag det är viktigt att ta tag i det absolut sista och nödvändigaste - hembygdsrörelsen.
Hemma hos oss har vi en aktiv hembygdsförening som också har en egen hembygdsgård. Den är som ett ett hårt bantat Skansen. "Djäligt" hårt bantat. Ett bostadshus, nej två förresten. Ett vagsnlider, en gammal butik, en smedja, ett stall, en loge, en ladugård.
Idag var vi där på julmarknad för att betala en grindslant om tio kronor och köpa lotter för det tredubbla. Här serveras kaffe och hålls försäljning av slöjdgillets syjunteproduktion. Köpte ett par små raggsockor för 40 kronor till August - det är ju knappast så det täcker garnkostnaden.
Nä, men det är både viktigt och nyttigt att ha den här kontakten, speciellt för barnen.Bilden är smygtagen in i den gamla verkstaden idag kl 15:20 efter julmarknadens stängning

2 kommentarer:

Tania sa...

Va!
Vi var där samtidigt . Jag klafsade runt i leran . Köpte underbart fula bokmärken .

Christina Linnea sa...

Hej herr Lager, jag har inte missat ett enda Meny så länge jag kan komma ihåg! Njuter av programmet och är arg, ledsen och besviken över att det ska läggas ner. Mat är kulltur - inte politik. Jag har skrivit debattartiklar och startat bloggen htt://menysvanner.blogspot.com
Gå gärna in, läs och rösta. Du får gärna sprida adressen vidare till dina matvänner!
Mvh Christina Linnea Örtendahl i Ängelholm