fredag 21 november 2008

Gert Klötzke gästspelar på Edsbacka BistroNej, jag har inte plats ikväll - sista kvällen för Gert Klötzkes gästspel på Edsbacka Bistro, men vi fick ett exklusivt smakprov till vår traditionella fredagslunch alldeles nyss.
Först måste jag säga att det är så roligt att Christer Lingström behållit Bistron sedan han lämnat krogen till Fredrik Pettersson. Det märks på miljö, smak och upptåg samt framförallt närvaron.
Gert Klötzke ville att vi skulle smaka en förrätt och en huvudrätt och ut från köket kom en vackert arrangerad liten lardoomlindad rådjursterrin med kalvtunga, fikonsalsa och senap. Skönt tempererad och därmed också med mycket viltsmak.
Som varmrätt blev det ett fasanbröst på syltad vitkål, potatiskräm, krutonger och panchetta. Lite väl gott, det ska vara en sådan som Klötzke som tillagar fasan. Som fasanjägare vet jag svårigheterna, det blir torrt och tråkigt om man får en gammal fågel och är det minsta orförsiktig med köttet i grytan - det här var perfekt, rosa precis på gränsen som det ska vara och tillsammans med kålen en njutning mitt på dagen.
Nu vet jag inte om det fortfarande finns plats till kvällens gästspel, men för den som har tid är det värt ett försök att boka.
Rodjana går dit i morgon, men då är det som vanligt om man inte räknar den nya kvällsmenyn som den stora nyheten.
-Jag som ville ha anklever, kommenterar hon bistert när hon upptäcker att den inte finns längre.

Inga kommentarer: