lördag 16 augusti 2008

Hygien visar sig redan i kundkorgenICA är ju inte känt för hygien bakom köttdisken, i alla fall inte ICA Maxi.
Nu har jag varit på en Kvantumbutik i Sollentuna.
Jag gick in och tog en varukorg eftersom jag gick med barnvagn. Tittade i korgen och den var alldeles tallig av ingrodd skit. Jag tog nästa istället och där i botten var det in torkad sylt, en tredje var lika skitig och jag kollade igenom en hel hög, det var äckligt.
Det kom en anställd förbi och jag påtalade att det kanske vore på plats att högtrycksspola eller varmdiska kundkorgarna:
-Det är ju faktiskt så att jag ska ha matvaror i korgen.
Då svarade den anställda kvinnan som jag känner igen som mångårig (överårig) i butiken:
-Du får väl leta reda på en ren korg då om det är nödvändigt.
Nä, det gick inte. Jag åkte ifrån butiken, jag åkte till en annan butik.
Frågan är om man diskuterar likadant överlag i butiken? På alla avdelningar - lite skit rensar magen bakom köttdisken, i grönsakshyllorna, i torrförråden.
Jag tror det. Jag har sett matvaror ligga på golvet, socker där paketen läcker och ingen bryr sig, spruckna mjölpaket på morgonen har varit lika spruckna på kvällen och i veckan berättade en kvinna att hon blivit vittne till hur en mus fastnat med svansen i kladdig sylt vid en av kassorna. Fatta - det är kris och det är en riktigt vidrig butik.

3 kommentarer:

Andreas sa...

Här i Umeå är det snarare regel än undantag att kundkorgarna är skitiga... enda gången jag sett riktigt rena kundkorgar är när de varit splitt nya. Butikerna bryr sig inte och folk i allmänhet bryr sig dessvärre ännu mindre.

annamaria sa...

Usch! Jag måste faktiskt kolla i morgon. Har nog inte tittat så noga - måste göra det.

Tania sa...

Jag bråkar också om skitiga kundkorgar . Bra att du skriver ut butikens namn!!