lördag 15 december 2007

Estnisk blodkorv


Eftersom barnen tycker det är roligare i Hötorgshallen passade vi på att gå dit för att få tag i sådant som andra familjer där vi bor rynkar på näsan åt, blodkorv och fårtarmsfjälster. De förstnämnda för att vi fick syn på dem i kylen hos Österqvistsoch mindes omedelbart alla stunder med "boudin", den franska blodkorven.
Det här är en estnisk blodkorv och naturligtvis inte alls något i närheten av denne franske sanslöst välmatade och fylliga korv, men vi tyckte ändå att den var värd att testa så vi köpte ett paket och fick oss upplysta att den här, som innehåller korn och blod dessutom är lätt rökt - ska bli ohyggligt spännande. Och fjälstren ska vi använda till nya försök med olika thailändska specialiteter.

Uppe på avrättningsplatsen, tortyrtorget (lyssna till skriken, de har fastnat äruppe) handelsplatsen, Hötorget var det fullt slagsmål om de billigaste priserna på amaryllis och även andra slags blommor, vita och röda rosor i knippen, som handlarna med gälla stämmor ropade upp mot varandra just före stängningsdags.
Vi räddade tre vita och sex röda snittamaryllisar till oss för en ringa penning. De håller till jul.

Inga kommentarer: