söndag 11 november 2007

Tabberaset naken i Gotlands Allehanda!!!

Faksimil ur Gotlands Allehandas/Hela Gotlands webbsida

Det är faktiskt sant. Den utmärkta journalistkollegan Helene Körner har skrivit ett helt ode till den generation män som befolkade Gotland på 70 talet och som gjorde väsen av sig på ett eller annat sätt.
När Helene ringde upp mig i höstas hade hon ett arbetnamn på sitt arbetsprojekt: "Vad hände sedan? Den nakna sanningen!"
Jag tycker själv det är spännande läsning och en påminnelse så här med nästan 30 års distans - sedan skriver hon ju så bra och rappt också.
Reportaget publicerades i lördagstidningen. Folk ringde och kommenterade.
Grejen var att alla intervjuobjekt skulle fotograferas lika nakna som de avkläddes i artikelformat så sagt och gjort - mig fick hon plåta i rödbetslandet då jag har stora betor att skyla mig med.
Så var det det här med självbilden, istället för den tankebild jag har om mig själv som magerlagd senig och brunbränd upptogs hela djevfla kålgården av något vitt formlöst plufsigt. Men vad fasiken gör det om 100 år?

2 kommentarer:

Anna sa...

Vilken underbar bild!!! :-D

Motivationshöjare tror jag att de kallas ;-)
Lycka till med din utmaning och om du inte kommer på en bättre idé så måste jag ju naturligtvis rekomendera Gi-metoden, män brukar få extra bra resultat faktiskt! :-)

Kinna sa...

Det var vågat, så där skulle jag inte vilja att någon ser mig utanför de egna väggarna. =)