måndag 26 november 2007

OBS Rotebro = Östtyskland -69


Visst känns det Öststat. I alla fall i färg och i ansvar för varorna, i stil och service.
Vi möts av lokaler där skor ligger huller om buller uppackade, tomlådor och papper överallt, smutsigt och mängder av varor där prislapparna är avslitna och där det inte finns en levande själ ur personalen att fråga. Som om ingen vill ansvara. Som att ingen egentligen tar det som varuhuset säljer på allvar.
Lite längre bort hänger utgångna varor på stängerna som en installation från Östtyskland 69.
Kolchosigt, blekt, pastelligt.
Tyvärr är det likadant på matavdelningen utom vid en fiskdisk som är inhyrd privat, eller outsourcad som det brukar kallas.

6 kommentarer:

Christina W sa...

Men var är detta?

Christina W sa...

Och här läser man texten 42 ggr och SEN läser man rubriken.....

Lagers tabberas sa...

Och efter så många gångers genomläsning så finner man att den butik som avses är den som tidigare hette OBS och som fölr att förbättra fasaden (smink) bytte namn till COOP FORUM. Men vi som är konservativer säger fortfarande 50-kort om månadskortet på SL och går till Expert och köper FärgTV!

Tania sa...

Det är självklart att det heter OBS. Fattas bara annat. Förövrigt så håller jag med, blir deppad av att åka dit .

http://metrobloggen.se/godmat sa...

OBS är OBS och Konsum är Konsum sen får de kalla det vad de vill. Och Tempo för mig är fortfarande det som numera kallas Åhléns och som för tidernas evigheter sedan hette Epa....

Anonym sa...

Detta var på slutet. Men OBS! Rotebro hade en storhetstid på 80-talet med försäljning av hemelektronik, skivhandel, diverse hushållsrelaterat och där det fanns en bra lunchrestaurang också, samt försäljning av trävaror i grannbyggnaden intill motorvägen.