lördag 29 september 2007

Självlysande

Småvidrigt

Var på Vinn - en gammal Vivobutik som får hybris och blivit en "Åhlénswannabe". Där var det "Sale" på lösgodis idag. Hur mycket godiset kostade har jag ingen aning kommer jag på nu efteråt, men det blev en påse för 25 spänn.
-Här ser vidrigt äckligt ut, sa Alma 5, som var med mig och jag höll med. Nedtrampat godis i drivor, snoriga barnhänder som grävde i kola och föräldrar bakom som bara stod och pratade med varann och struntade i sina ungar som tog hand i mun. Alla armbågade sig fram. Föräldrarna som förbytta över att det var rabatt - nu djävlar kunde de tjäna några kronor!
Vi plockade åt oss ur lådorna högst upp dit inga snorhänder någonsin räcker.
Så kom vi hem och började leka får lilla lek: Hur smakar färgen?
Smaka, blunda och tänk, hur smakar knallgult? Sol, Citron eller Äggula. Violett, rosa, mörkrött. Kemi. Det var en liten färggrann kemilåda vi tagit hem, en låda färgglada kemiska smaker som aldrig varit ens i närheten av jordgubb, citron, lakrits, rabarber, grädde.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja fy bubblan!! Det värsta är att i de översta lådorna är det många vuxna som står & äcklar sig i, det kanske man inte kan tro men så är det. Säg den butiksanställd som skulle vilja köpa lösgodis själv, finns den personen? Grisigt & äckligt...