torsdag 17 maj 2007

Carl von Linne hos tabberaset idag!


Kallt, dåliga vägar, rövare, ont om mat - Linné befinner sig i Lappland och blir bekant med den syrliga maten, den bevarade, torkade konserverade.


Tabberaset fortsätter serien om Carl von Linné idag torsdag förmiddag i Meny i P1. En serie om maten på blomsterkungens resor, han upptäckte Sverige och även maten i den mån att den intresserade honom ett ögonblick - annars föga.
I första delen som sändes för två veckor sedan (kan laddas ner här!) befann sig Linné i Lappland och det gör han fortsättningsvis.
Sist smakade han torkat stekt tjäderbröst, segmjölk och gädda.

Surt väder, blöta skor, ingen han kände, mörker.

Musik på torsdag i inslaget - Haydns cellokoncert - i Diné med Linné.
Sänds i P1 kl 10:03, repris 00.03 och lördag 16.03 - vi hörs!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,

Har surfat lite och upptäckt att du verkar vara mest engagerad i korvsyrning på hela den svenska delen av världsnätet.
Vill därför fråga dig om du möjligen skulle kunna tipsa om principerna för en syrad/torkad/rökt korv, innehållande korngryn och vildsvin, som inte är hälsovådlig och som kan tillverkas i en liten lägenhet utan frys, men med balkong och abu-liknande rök.
En modern svensk motsvarighet till isterbandet, helt enkelt.