tisdag 1 maj 2007

Allt-i-ett-pris, varför inte?


Sent idag på första maj åkte jag med döttrarna och den äldstes pojkvän till Vinn stormarknad för att köra hem vatten och köpa mjölk för veckan.
Vid vattenpallarna letade jag efter priser, jämförpriser. Några såldes par om par och andra i grupp om sex - jo det fanns literpris på skyltarna som hängde ner från taket, men till literpriset skulle läggas pant. Det blir en del räknande. Inte komplicerat, men ändå.
En "Vinnare" gick förbi (vinnanställd).
Jag frågade om det inte vore en god idé att ha ett "allt-i-ett-pris" där hela packen om sex flaskor, eller två, angavs med pant - det skulle bli enklare för konsumenten.
-Nja svarade han, det tror jag inte, det är en leverantörsfråga och det har alltid varit så här.
Sedan satte han igång att argumentera och det var jag väl alls inte intresserad av - jag bara tycker det är en bra idé att göra det så enkelt som möjligt för konsumenten.
-Du hakar upp Dig på skitfrågor, sa min äldsta dotter och javisst, jag kan hissa upp mig över skitfrågor i butiker (jag hatar att gå på stormarknader och tycker att de är omänskliga).
Vinn är väl den enda butiken i trakten som jag inte gjort slut med än - men idag var det nära. Alltså att lämna en kundvagn och säga att "det är som faen att man ska behöva åka till Konsum för att..."
Rodjana brukar säga: "Nu retar du inte upp dig på en massa för då har vi ingenstans att handla i Sollentuna, innan vi går in på Vinn.
Jag sa till min äldsta dotter och hennes kille att Stormarknader bara är till för en sak och det är att lura av folk som mycket pengar så fort som möjligt. Stora köpmarknader som dessutom levererar under egna märken, varor under standardkvalitet och till något billigare pris medverkar till att sänka folks smakmedvetande och i och med att de äter undermålig mat så mår de sämre och då är krämarfasonerna ett folkhälsoproblem.
-Folk får välja själva, skäll nu inte så förbannat, du ska bara handla mjölk och vatten. Det ska väl inte vara så svårt. Den där stackars vinnaren kan inte göra någonting åt dina funderingar och han tycker redan att du bara är en skit som förpestar hans redan urbota tråkiga jobb. Tror du att han egentligen frivilligt går i den här tomma stormarknaden klockan nio på kvällen en första maj, tror du det?
"Kan han inte hantera en kund som kommer med en förfrågan och idé utan att reagera som han gjorde och bara försvara branschen så ska han inte ha ett jobb som det här, försökte jag.
Upprörda, i alla fall jag, gick vi till kassan och langade upp fler varor än vi egentligen skulle handla, bland annat några flaskor Brämhults hallon som var prisnedsatt med en femma(!)
Det är fan inte kul. Jag vill ha tillbaka kunskap, personlighet och kvalitet. Det finns inte längre. Det är fan att man måste åka til stan.

5 kommentarer:

Kinna sa...

Såg hos Gitto att du har ramslök. Du är en lyckans ost!!! =)

Lagers tabberas sa...

Kinna
Ja, men det är ännu väldigt lite, hoppas den breder ut sig till säsong två.

Tania sa...

Du låter som Birger . Han skulle le i sin himmel om han läste det :)

Anna sa...

Inte för att vara otrevlig - men har du inte vatten i kranen hemma? Så slipper både du och miljön i alla fall lite bekymmer.

Lagers tabberas sa...

Tania: Att låta som Birger är en komplimang som får mig att le med hela ansiktet.
Anna: Kranvatten är bra i sig, att tvätta sig i t.ex. Det kan också vara passande att dricka vid vissa tillfällen när kloreringen inte ställer till det med smak och doft. Har man den minsta sens så blir valet av vatten lika viktigt som valet av vin. Miljöaspekten kommer frankt nog aldrig att hindra mig i mina val av livsmedel, sorry, nu är det sagt. Men jag förstår vad Du menar, lättare sagt än gjort alltså.