onsdag 11 april 2007

Thaimat - en rörelse


Erik är en smula orolig över att laga thaimat och inte krydda ordentligt - det behöver han inte vara, inte ens alla thailändare äter etterstarkt dagligen utan jag har träffat på många som faktiskt gärna väljer mildare varianter.
Helt rätt annars i kycklingrätten som Erik fick ihop. Saknar kanske fisksåsen och kanske hade man fått ännu mer smak av en skvätt ostronsås i stället för svampsojan (som jag har svårt för annat än för att ge färg åt stekt ris...möjligen). Alla borde ha en flaska "Healthy Boy soy sauce" hemma. Den har en sprängkraft fullmatat med naturlig umami så pass att det räcker med en matsked i en liter kokande vatten...(nåja), för att få till en sojabuljong att koka nudlar i. En soja som lyfter hela sin omgifning och till och med får brockolin att dansa runt en smula.(Naturligt jäst sojasås utan tillsatser!)
Visst är det härligt med friterade ägg till och då skulle jag stekt kycklingen med några ruskor holy basil med den distinkta härliga lakrits och aromatiska grönsötman. Det passar kanon tillsammans med äggen. Sedan skulle jag tagit två msk krossad torkad chilli som fått rosta i torr panna och blandad med fisksås och en skvätt lime i en skål blir en "nam prig bun". Den skulle jag sedan "dra" över riset tuggvis till anrättningen.
Fortsätt Erik - vi ser fram emot dina rätter på internationella matdagen (internt förhoppning!).

1 kommentar:

Erik sa...

Tusen tack!
Jag hade förväntat mig ljummare kritik. Nåväl, du smakade ju inte eländet själv, haha.