onsdag 11 april 2007

Försmak av våren


Det är inte långt kvar innan spenaten ska sås på landet
En ilsken gastrit har fått mig att äta mildare mesigt och vårlikt.
Förvisso har nässlorna stuckit upp, men vi har inte haft tid. Spenat då och som soppa som alternativ.
Hur enkelt som helst. Fyll på med vaten så mycket som soppa önskas. Lägg i ordentligt med spenat tillsammans med en eller ett par fiskbuljongtärningar (!)och en msk korianderfrön, ett par lagerblad och salt/vitpeppar. Koka samtidigt upp ägg för hårdkokning. Kör soppan lätt med stavmixerna, i med lite Healthy boy soja sause (se föregående inlägg), red av med lite vispgrädde och en klick smör.

Stek på några små kryddiga bratwurstar och prinskorvar. skala och dela äggen. Skär upp kallskuret till pålägg, gravlax och bred smör på rejält bröd. Njut av våren.

1 kommentar:

Maleé sa...

Spenatsoppa - oooh så gott! Vill ha nu! Hälsar spindelkvinnan på Phuket :-)