Det blir lite hastiga middagar så här mitt i veckan - ingen tid känns det som. Just nu är jag ändå lite småbesatt av det heta köket och jag behöver väcka gommen efter arbetsdagen.
Igår resulterade det i kun chiang, en kinesisk korv som är vanlig i thailand - den jag brukar kalla för sockerkorv, då den är söt och fast och får ett riktigt krispigt sötaktigt skinn vid stekning. Den håller i rumstemperatur och kan bevaras hur länge som helst. Austin Bush åkte till källan och mer att läsa om korven finns här
Den klara buljongen är en gurksoppa med långkokta broskben. Och till hör ett stekt ägg på riset och så Rodjanas heta nam prig pao.
(Så fungerar plötsligt inte uppladdningen av bilder, är det någon som vet om det är ett generellt problem eller är det jag som klantat till det hela?)
torsdag 15 mars 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Tack för att du kom och tog farväl av Birger.
Hej Göran!
Undrar lite om de syrade gurkorna som titt som tätt dyker upp i thaiköket.
Hur gör man?
/Erik
Skicka en kommentar