lördag 3 februari 2007

Vem är kocken som "torskat"??


Vi har flera utmaningar att ta ställning till över en kopp kvällskaffe och Armageddon brusande katastrofepos på skärmen i bakgrunden. Att tänka thai på italienska och då inte bara röra i thaispecifika ingredienser som många kockar gör och kallar det för "thaistuk" vilket urholkar thaimaten utomlands på samma vis som skett med kinamaten. Vet ni att thailändska myndigheter tillsatt en kommision som reser runt i världen och bevakar sina emigrerade thaikök? Det är sant. Statsmakten anser att maten är så förbaskat viktig i syfte att "sälja" Thailand som turistland att man inte vill höra talas om förvanskningar.
Jag tror jag skrev om det i höstas, att Rodjana blev inbjuden till ett endagarsseminarium med hitresta kökschefer. Seminariets syfta var att uppdatera. Tänk om våra statsmakter kunde se så seriöst på det vi sätter i oss och på det vi exporterar. Så om vi ska laga en bolognese så får den alltså bli på thai!
Just thaibolognese tittar vi närmare på samtidigt som Peter Stormare är irriterande dumryss på MIR.
Andra utmaningen är att få livet att gå vidare i sur-djävla-Sverige-vädret. Det är omänskligt att leva här.

Det här är utsikten jag föredrar, den från poolen, rätt upp bland palmerna, vid hotellet vi brukar befolka när vi vill njuta och vara ifred. Planerar att dra i mars igen.
Så undrar väl de flesta vem torsk-kocken är som Expressen berättar om och som sitter anhållen för att ha köpt sex av för unga tjejer.(över 15 under 18 enl. uppgift hämtad från kvällspressen)
Alla kockar i 30-årsåldern som har givit ut en kokbok och som har varit TV-kock misstänkt i allmänhetens ögon efter aftontidningarnas halvkväden. Det är för djävligt! Både sexidioten och misstänkliggörandet.

Inga kommentarer: