måndag 11 december 2006

Bara äter


Man skulle kunna tro att jag bara sitter och äter – jag hinner sola en del också.
Tog motorcykeln upp till Na-Naj i övre Patong dit marknaden med små fiskrestauranger flyttat. Åt en fantastisk whitesnapper som först grillats och sedan lagts i en limebuljong och serverades i en varmhållningsform med glödande kol under. detta med ris och pricknamplah (färsk strimlad chilli i fisksås)
En mogen bläckfisk som grillats fick komma in samtidigt och den åt vi med en namprick på vitlök, chilli, lime, fisksås. Mortla ihop 4 vitlöksklyftor med 6 chillifrukter (de små thailändska) späd med 1 matsked pressad limejuice och 1 ½ msk fisksås och lite strösocker eller lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills det går ihop. Doppa bläckfisken i blandningen. Vår smälte i munnen och lämnade kvar en hetta från såsen som varade i tio minuter och som inte kunde släckas med sodavatten – det ville vi inte heller. Friskheten, befrielsen, tillfredställelsen kommer sedan. Måltiden är nämligen inte helt avslutad förrän chillin rumstrerat färdigt i munhålan – då är symfonin till ända.

Tittade med längtan efter ostronen på isen, men vet att ostron från det varma havet inte på långt när kan mäta sig med våra. Har smakat dessa i Thailand tidigare och det är ingen höjdare om man så säger!

Inga kommentarer: