onsdag 1 maj 2019

Nattvandring XXXV
Vad gör dom med sina liv egentligen – jobbar, äter, sover och är rädda för chefen. Slickar uppåt och sparkar nedåt, kanske vantrivs i detta livshjul. Köper fisk som fiskblock eller färdiglagad mat, letar billigaste priser och hamnar utanför upplevelser och kvalitet.

-Ja men vi har i alla fall fint hus och fin bil och våra barn går i fin skola och sköter sig bra och idrottar på fritiden.
Vet inte att de är mutade till skötsamhetens yttersta gräns!

Glider de på räkmackan ändå, dessa som bor i sina kaninburar med pyttetomt och studsmatta? Längtar kanske till pensionen då risken för hjärtinfarkt, cancer och hjärndöd ökat något alldeles förfärligt med tilltagande ålder. Jag är redan där, hua!


Sätter på sig krympdräkt och cyklar. Sätter på sig joggingskor och specialkläder för att springa, slår rekord, de alldeles egna. Vart är de på väg i sina avskärmningsglasögon och i anletets svett?

Ser att det grönskat något alldeles betänkligt de senaste dagarna nu när kylan hotar komma tillbaka. Noterade att ha vinterhjulen kvar över helgen norröver. (odubbade)

Upptäcker att det är alldeles tyst i luften. Alldeles utan flyg. Så har det varit idag, igår och förrgår. Inte lika många inflygningar. Annars matas ARN på med landningar i stråk över våra huvuden. Det är ganska intressant. Blev luften renare nu i natten när jag försöker känna efter?

Jo, nu sover de flesta. Jag kanske bara hyser avund till räkmackeglidarna som är nöjda. Kan själv aldrig sova på riktigt. Vandrar i natten med Assar som trivs.

Inga kommentarer: