söndag 6 maj 2018

Vuxengrejer med döda, levande och släkt


-->
Heldag med sköna August. Först kändisvandring vid Katarina kyrkogård, Lars Wivallius, Putre Wickman, Anna Lind, Cornelis, Leygraf, Per Anders Fogelström, Mikael Nyqvist, Gustaf Sjökvist, Tomas Tranströmmer med flera, alla med berättelser, alla med en historia, alla döda.

Sedan bland de högst levande, men åldrande vänner i ateljéhuset på Fiskargatan, Mosebacke. Curt Hamne, Lea Ahmed Jussilainen, Hasse Lindroth och kaffe med faster Karin Mehrens, Erika och kusinbarn. Hur trevligt som helst och allt hör ihop och August fick träffa sin tremänning ffg.


Ett doftande minnesmöte när jag gick in i grafikateljén där jag tryckte etsningar för över 40 år sedan och så en vända in i centralköpet där jag heller inte satt min for sedan Hendrik Nybergs tid. Märklig nostalgi rakt igenom.

En snabbglass och fika på nya gelaterian i Edsviken, vänligt ställe med själ och så till vännerna Janne och Gittan med fikabröd, samtal, kaffe och lugn på terassen.

Fantastiskt med en elvaåring i släptåg som gillar långsamma vuxengrejer, samtala, titta på konstnärliga bilder, träffa historiska människor både de i gravar och de som är högst levande och äta vuxenglass med intensiva smaker på en gelateria.

Planer för i morgon med August: Sätta bondbönor på den halva kolonilott jag fått förmånen att småodla på under säsongen, sedan fika hos storebrorsan Gaston och barnbarnen Freija och Alice.

Inga kommentarer: