måndag 23 mars 2015

Premiär för Frantzén på NK idag!Visst känner man igen ideologin i det som serveras på nya restaurationen på NK, visst är det "Frantzénstuk" i smaker och texturer.
I fredags hade vi, jag och min sambo Kristina, förmånen att få vara gäster mitt i det sista byggstöket på plan fyra på NK och på Afternoon Tea.
Höga förväntningar och stor nyfikenhet över hur Björn Frantzén kanske lyckats förnya och gör en så klassisk tradition som Afternoon Tea till sitt och samtidigt bevara högaktningen.


Temenyerna är uppdelade i klassiska och inovativa så vi partade och Kristina som är urstyv på teer valde ur den läckra telistan med försiktigt högklassiga tesorter som skulle få den bäste tehabitueer att höja på ögonbrynen.

Jodå, det här kommer att gå hem med väldigt mycket nytänk och med ett ben fortfarande kvar i traditionen från hertiginnan av Bedford, Anna-Maria Russel.

Briocher och scones får liksom en helt ny betydelse i Frantzéns skepnad, bara det så mycket att fästa uppmärksamhet på. Sylterna, marmeladerna, hemkokt hela köret, så exklusivt enkelt som några rostade saltade nötter med hastigt stekt grönkål med lite citron. Det är sånt som får en att mumla inledningsvis över den inovativa serveringen "så jäla bra".
Marshmallows med svartpeppar, kaka med kummin, lime och basilika, örter, kryddor studsar, vanilj, inkokta rödbetor, getost, lax som är kallrökt och som serveras med fänkål, äpple och pepparrot.

Det specialdesignade porslinet exklusivt för Frantzén på NK

Men gör så här, ta dig i kragen, ta hissen upp till NKs fjärde etage, Frantzénstämning direkt innanför dörren. Bobergs matsal med den fortfarande och bevarade patinan och ambitionen att servera stans bästa affärslunch, Botanique med unika sallader, Nordiska kantinen med husmanskost och brickor och så nyöppnat Gaston. Det är bara att köra...och så glöm inte Afternoon tea.

Inga kommentarer: