
Stek ett kilo fet köttfärs (stek den som kebab, alltså het panna och stor klump, vänd och skrapa av stekyten, vänd, skrapa tills intet återstår).
Stek skivad squash i rikligt med olivolja tills väl brynta.
Stek skivad lök tills mjuk (tre stora gula lökar och 15 vitlöksklyftor skivade). Tillsätt en halv matsked tjock svart kinesisk soja, en näve med blandade plockade örter (i det här fallet timjan och fransk estragon). Lägg en tredjedel av löken åt sidan.
Blanda köttfärs och två tredjedelar som återstår av löken, tillsätt två burkar tomater med stora tomatbitar i. Smaka av och salta eventuellt.
Rör i två hela ägg.
Bottna med stekta skivorna av squash, hälften ska gå åt. Lägg på kvarvarande stekt lök. Häll över köttfärsblandningen och släta till. Lägg över resterande stekt squash och täck med riven ost. Gratinera i 40 minuter i 225 grader ugn.

Servera med färskskuren grön slanggurka dekorerad med ätbara blommor; blåklint, orange, gul, röd och vit krasse, rosenblad och ringblomsblad. dressa med rikligt med olivolja och lite sockerrörsvinäger.
FÖRSTA MAJSKOLVEN

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar