torsdag 11 augusti 2011

Dagens sallad gick tillsammans med hemlagade hamburgare med massor av rå gul lökVi fortsatte sommarens inövade vana - att låta ungarna beställa maten, med tillägg av sådant som dietister anser vara nyttigt (och jag själv bara tycker är vackert). Man riskerar att få laga ugnspannkaka igen, men nä' dom är klokare än så. "Hemlagade hamburgare", löd matuppropet.

Halalslaktad färs hos Orientlivs på Malmvägen, lök från konsum, gurka, vaxbönor och ätliga blommor från egna trädgården. Brödet hade vi hemma, lite grövre Mothers Pride (det var meningen som satir, engelskans djäkla svampiga vita luftbröd som används att suga upp stekflottet med i baconpannan och ätas till frukost), alltså någon typ av rostbröd.

Så kokade vi vaxbönor och skar gurka, blandade dressing av sockerrörsvinäger och olivolje...ja, ja precis som igår och i förrgår, men så lade vi till det där nya för dagen, rosenblad, vit, orange, mörkröd och gul krasseblomma, gurkört, ringblomma och blåklint.

Vi köpte två kilo köttfärs så nu ska jag ta hand om två genomgräddade köttfärslimpor späckade med massor av lök, att serveras i morgon med gäddsås och blomster.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Den avsevärt största delen bönor lösfrystes sedan i 36 grader minus."

Hur får du till det i ett hemkök?

/Barnum

Lagers tabberas sa...

Vi har en cylindafrys (nej jag har inte betalt för att säga det) med extreminfrysning då tempen snabbt sjunker till -36 i vissa fack. Det är ohyggligt praktiskt när man fyller en hel låda för att nyinfrysa, lamm, gris styckade hela djurkroppar, vilt och också grönsakerna som jag först vakuumförpackar av utrymmesskäl och också hållbarhetsskäl.