lördag 30 oktober 2010

Mieng Kam - falska betelblad, en oemotståndlig middag



Vi har skrivit om de där bladen förr, (här och här) den läckra sötstarka såsen som täcker torkade umamispäckade räkor, ingefära, lök, chilli, rostade jordnötter och riven rostad kokos lagt i ett falskt betelblad, ett löv från Chapluträdet. Wow!!! det är laddade smakpaket som man liksom inte kan sluta äta av, man blir manisk och berusad av smakerna och texturerna.

Så det så!

I veckan hade vi Mieng Kam orgie!

Den som känner sig trakterad kan köpa färdiga kit i utvalda asienaffärer. I en påse ligger allt man behöver. Kolla bara datum. Sådana där påsar brukar bli liggande. Och i vilket fall som helst, tvätta av bladen noga med ljummet vatten och lägg dem att torka på duk innan de äts (gäller för allt grönt och odlat man handlar från Asien!!!!)

Inga kommentarer: