fredag 26 februari 2010

Arlandaweekend med nattpaus i Jumbo hostel

Vi har våra svampskogar i närheten och många gånger har vi åkt förbi Jumbo-hostel och tänkt att "där ska vi sova någon gång" - nu ligger vi här hela den lilla delen av familjen efter middag och shopping på Arlanda

Så har vi gjort halvparten snart av vår Arlandaweekend som överraskande blev vårt förstapris utdelat redan i höstas. Rikligt bortskämda med middag på Stockholms fisk (snart Edsbacka Värdshus!) och med shopping och besök hos Gaston (småbarnens storebror som jobbar på Arlanda).
Nu ligger vi och myser i cockpit på Jumbo hostel - vi fick hela övervåningen för oss själva med sovrum i själva cockpit och extrasängar till barnen i salongen. Skidskyttestafett på TV och smörig dimma utanför.
Snart lite fika en trappa ner. Trevligt och småskojigt, avslappnande och väldigt annorlunda - en inledning för ungarna på sportlovet.

Toast Skagen med läckra räkor och fyllig dillsmak - förrätt på Stockholms fisk i Sky City

Huvudrätt blev kokt torsk med skirat smör, pepparrot, räkor och smörslungad potatis. Osaltat tyvärr, smöret alldeles för skirt och torsken hade gått aningen för länge

Alma njuter i sängen på Jumbo hostel - det är ett litet äventyr att på i den utrangerade jumbon som tidigare haft 27 år i luften

4 kommentarer:

Veronique sa...

Vilken fin blogg du har! Ta gärna en titt på min med, om du har tid :)

Anonym sa...

Fastna för den thailändska maten, då du skriver om exakt samma mat som jag bara älskar från thailand. Min sambo är därifrån och har fått mej att äta dom mest konstiga sakerna. Men efter att läst din blogg om naem så tänker jag inte äta det något mera. Trodde faktist att den alltid åts rå, så det är precis vad jag gjort i flera år. Blundade nog för verkligheten, haha.
Men har en fråga. Brukar ni äta gungshien? Eller om det heter kungshien, för jag känner ingen räksmak. Det är en korv, sötsliskig som vi brukar steka kolsvart och sen skära i tunna bitar. Äts antingen som det är eller yam kungshien.

Nu ska jag läsa vidare!

Anonym sa...

Kom på en sak till... Men det här kanske inte är en receptblogg... Är ute efter recept på

ratnaa
kai pallot (stavning?) Köttgryta med kolsvarta ägg i


NU ska jag läsa vidare!

Lagers tabberas sa...

Kolla allt jag skrivit om den fantastiska bärnstensfärgade och väldoftande grytan med vaktelägg genom att botanisera i länken http://tabberaset.blogspot.com/search?q=paa+low
Gun chiang kallar vi sockerkorv här hemma och äter med jämna mellanrum.
/lager