söndag 4 januari 2009

Svårt för Gardell, men jag känner honom ju inte förstås

Jag tycker Gardell är sorgligt löjlig även om det ingår i hans artisteri med synliggörande upptåg som i kvällens Stjärnorna på slottet.
Han såg helt förvirrad ut när han kläddes av framför TV kamerorna i ett uppdrag man förväntade att han skulle hantera, men klarade föga.
Jag känner inte Gardell och vet inte om han verkligen är så manierad under ytan som han visar för offentligheten.
Jag träffade Tomas de Leva några gånger och intervjuade honom för radion. (appropås manierade artister). Han kopplade på sin tillgjordhet i samma ögonblick som jag kopplade bandspelaren. kanske det är sak samma med Gardell, vem vet. Som clownen, som jag heller inte gillar.
Nu är det här en slags matblogg bestämde jag mig för tidigt och den gotlandsmeny som Scheja valde i kvällens avsnitt var väl självklar och knappast överraskande alls. Det överraskande är ett en så belevad, inbjudande och kunnig herre som Staffan Scheja började berätta om salmbärssylt som traditionsenligt serveras till och sa att han var väl bekant med träden som det växte fullt av inne i Visby, lappri förvisso, men ändå en ytterligare dumhet i det här programmet. Han förväxlar säkert salmbären med de mullbärdsträd som bär frukt i staden. Salmbär finns i mängd i dikesrenar och på hyggen på landsbygden och är ett litet ettrigt gott svarthallon. Mullbär serveras bland annat på Värdshuset Lindgården i en parfait.
Jag vill minnas att jag såg Scheja på den krogen för länge sedan då "musik på Gotland" var nytt.

Uppdatering dagen efter:
Nu ber Gardell om ursäkt och får allt ljus på sig själv - antingen väldigt skickligt arrangerat eller bara ynkligt.

1 kommentar:

Kurt sa...

Det finns faktiskt även förädlade blåhallonsbuskar att köpa numera, men de ger ju ändå inte så mycket bär. Och blåhallon ligger ju ändå inte i topp smakmässigt jämfört med många andra bär.