fredag 14 november 2008
Boeuf bourgignon riktig Bistromat
"Sådant äter ju folk inte längre tyvärr".
Orden är Christer Lingströms om en boeuf bourgignon som han "envisats" med sedan i tisdags och som precis idag mognat exakt så att den smakar.
Vi hade vår fredagslunch idag igen på Edsbacka Bistro som i och med detta tar ett ytterligare steg upp mot gemyt, gemenskap och klarhet.
Det är precis så här vi vill tillbringa veckans sista lunch.
Jag fick tidigt ett mail att bordet som vanligt är uppdukat och att Lingström bestämmer vad vi ska äta. Så förvarnas jag ytterligare om att han hittat ett stycke högrev och det blir en boeuf bourgignon.
Så ska en fredag njutas.
Det var någon kock som sa till mig i ett radioinslag, eller om det rent av var jag själv som myntade det, att en kocks kärlek till råvaran och rätten kan mätas i limmigheten på såsen. Precis så var det idag, massor av kärlek, rent limmigt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hade den puttrat i 3 dagar, eller bara stått kallt och "mognat"?
Tror att den först marinerat i buljongen den sedan kokades i och från dess mognade kallt.
Skicka en kommentar