
Det blir en trött fredag med stapelfödan falukorv. Och så hade vi tänkt ha plättar som dessert, men nu är vi så mätta och dästa att vi tar dem till frukost istället.

Så fick jag höra en grej igår av "dietisten". Hon sa "det spelar ingen roll hur mycket GI du än äter, dricker Du vätska till maten så kör sockret i topp i alla fall, så drick före eller nån timme efter maten så klarar du dina intentioner bättre."
Jag har ju inget emot att det är så och rättar mig gärna i ledet, men ÄR det verkligen så?

Rodjanas vackra brön (och som vanligt har jag frågat henne om jag får skriva så i rubrik och text och det fick jag!!!) kom till i en hast utan att jag egentligen inte märkte hur, bara doftade mig till. Så är det, med Labans dinkel, lite möllemald råg och linfrön.
3 kommentarer:
Blommig falukorv! Men vad är "vardagsrumskörsbär"? Är det kvistar av körbär som blommar redan nu om man tar in dem?
Definitionen av vardagsrumskörsbär är exakt, men ännu inga körsbär förstås.
Hon har en poäng, din dietist. Matens konsistens har betydelse för hur snabbt blodsockret höjs. Så "späd inte ut" maten med dryck i nödan. (Fast lite dryck behöver man väl till maten?) Vatten är förstås bäst ur blodsockersynpunkt.
Skicka en kommentar