måndag 11 februari 2008

Sviter

När jag skrivit klart igår gick jag en sväng i kvällsvärmen och tog en bild utanför min skrivarlägenhet. Pråligt? Inte sant, men varmt och helt fantastiskt med cikador som jetplan bortanför mig. Nu är jag klar och det känns gruvligt skönt

Mår fortfarande pyrt efter magköraren, men jag får skylla mig själv att vara utrustad med en gnutta orut å andra sidan går det ingen nöd på mig där jag sitter vid skrivarlägenhetens pool och låter den brännande solen få mig att må bättre. Äter sådan kost som det inget är at blogga om, recoverykost, omeletter, lite mosade frukter, bananer (köpte ett knippe med över 20 söta små för sju SEK, och det var dyrt!)
Har lämnat sista kapitlet till en ny bok idag på morgonen medan Ni sov hemma i Sverige. En långdragen, smärtsam, process men en bok som andas optimism och klarsyn. Vad den handlar om och vad det är för en bok? Det säger jag så fort förläggaren går ut med den vilket sker inom kort. Klart är dock redan att den översätts till fem språk och att den kommer på svenska i maj. Och så kan jag säga så mycket som att den handlar om något som ligger långt långt från mitt vanliga gebit.
Nu ska jag rulla ner i poolen och sedan gå en bit i sanden efter stranden och fira att jag är befriad från det maniska skrivandet en stund och tills nästa manus ska levereras (senare i vår).

2 kommentarer:

Space babe sa...

Hej Lager, gud vad spännande med ny bok som handlar om annat än mat! Har du några skrivtips? Jag tycker det är svårt att komma till skott. Hur hinner du skriva trots familj och ordinarie jobb?

Du, maken och jag firar snart min födelsedag på Frantzén/Lindeberg, har du ngt tips om vad vi ska beställa?

Har du förresten sett det här?

Lagers tabberas sa...

Space - jättebra, har väntat på ett klartecken från någon som vet. Orkar inte söka själv. Nu blir det ett besök på Dragon House med familjen när jag kommer hem.
Skrivtips vete fan, jag säger som Kandinsky svarade när folk frågade vad det föreställde det som han målade: "Folk får kalla det vad som hels, vad mig anbelangar så jobbar jag helt enkelt"
Det är nog så att jag sätter på datorn och befriar mig i samma ögonblick från allt annat än att skriva så börjar jag och så lever jag i skrivandet tills jag slutar. Den här boken har tagit ett och ett halvt år, kanske två för att vara exakt, men bara en månad gick åt till själva skrivandet 550000 tecken. Resterande tid var research.
Frantzén Lindeberg har inga menyer annat än en 20 rätters och en 10 rätters. Jag skulle föreslå 20 rätters. Tar fem timmar, men är värd varenda minut.