onsdag 14 november 2007

Skänk Astrid Lindgren en tanke och gör något gott idag!

Teckning av Claes Jurander från min bok "Järnspisar, hackekorv och tabberas"

Och inte nödvändigtvis behöver det Goda vara Snällt i bemärkelsen mjäkigt utan hellre rakryggat kritiskt, vänligt för att föra framåt - det var Astrid Lindgren 100 år idag.
Jag tillhör ju dem som fick fördelen att träffa denna människa i levande livet hemma i hennes lägenhet på Dalagatan i Stockholm. Mötena med henne inspirerade till "Järnspisar, hackekorv och tabberas".
Idag föreläser jag på biblioteket i Salem kl 14 om Astrid och maten i hennes böcker. Fem timmar senare ska jag stå i Lindesberg på en helafton och berätta om tabberas och om tradition i Astrids många kök. Plasen är Bistro Bellman kl 19 - kom gärna Dit och lyssna. Det är ett samarbete mellan Örebro läns ABF, Lindesbergs kommun och Bistro Bellman.
Idag skriver också Tasteline om boken efter en intervju med mig igår.

Grattis världen för 100 år med Astrid!
Läs mer Astrid Lindgren. Bokus har en hel sida med speciellt utvalda "Astridböcker" dagen till ära. Självklart är "Järnspisar" med. Även Adlibris har gjort en Astridsida med böcker och har heller inte gått förbi min bok.

1 kommentar:

Anki sa...

Jajamensan! Vi hyllar Astrid Lindgrens minne genom att återigen festa på den ljuvliga isterbandspannan som hittas i din bok. Tack för den!
Har skrivit en snutt om den i min blogg "Gammal höna ger bäst buljong!"

Mathälsningar!

Anki