onsdag 28 november 2007

Kultingarna som blev julskinka

De små svinen som telefonkameran fångade i somras.

Den minnesgode kommer ihåg att jag bloggade från Gotland i somras och besökte två bagerier som föll oss på läppen något oerhört (Hablingbo och Rute).
Hablingbo deli hade nyfödda och synnerligen underhållande Linderösvin på bakgården, nåja, "bakåkern" kanske man ska kalla det!

Ungarna gosade med de små kultingarna. De var hejdlöst söta.
Nu funderar vi på att kanske beställa ett av dem som julfläsk efter att Gabriel Wallden haft vänligheten att kommentera och lägga till tipset. Om inte någon annan hinner före förstås för de säljs på internet och HÄR är säljplatsen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt fina grisbilder! Finns det inte fler?

Lagers tabberas sa...

Jo, jag tog en massa bilder med mobilkameran, alltså lågupplösta, men följ länken till Hablingbos grisköttsförsäljning så hittar Du massor med söta bilder på de "elaka svinen" (det sistnämnda Linnés anmärkning på smågrisar som ratade den potatis han lagt ut till dem när "de genast gick att uppsöka andra sulor att äta". Linné slog i denna dagboksanteckning från sin Skånska resa omedelbart fast att "potatis inte var något man åt för dess smak utan blott för dess närings skull".

Zwampen sa...

Tänk att något så gulligt kan vara så gott !
Är inte avundsjuk på dig bara glad att du får en så "grisligt" god jul.

Lisa sa...

Min man blev helt betagen av grisbilderna och betedde sig extremt ovärdigt framför datorn. Kooade, suckade och pratade bebisspråk. Så söta att man vill äta upp dem!
Härligt!