fredag 13 juli 2007

Thai Fong - En glad överraskning

Hela thaibutiken i ett enda skott

Vi har länge tänkt att åka dit, men bilen gick till skroten och vi har klarat oss hyfsat utan i stan under vintern. Nu har vi bil igen och då styrde vi till Märsta och "Son Tang AB Thai Fong".
Gratis parkering och knappt några köer alls, men det kanske beror på att asiater inte handlar fredagen den 13e?

Rent med trevlig personal, snygga frysar och minimalt med frysskador på varorna, grönsaker influgna en gång i veckan (tisdag), priser långt under stadsbutikerna.
Som alltid när man möter en ny butik som man smågillar från första stund så blir det en del handlande. Thailändsk mångfald!

Notan hamnade på strax under 800, men då köpte vi fem liter fisksås och tre liter pojkesoja, fem kilo kladdris och för 80 kronor kokosnötsåspulver bland annat.
Så här tänkte vi, att här fanns parkering utanför huvudentrén gratis (vad kostar det i timmen i Hötorgsgaraget och då får man gå en lång väg till butiken). Roligaste köpet idag, "grodrom på flaska" - Nej fullt så djävligt är det inte utan ett alldeles förträffligt islimete med basilikafrön. Bra mot fetma sägs det.

Avståndet hemifrån var ungefär detsamma. Snart börjar stadstullarna att riva i plånboken också och det slipper man om man far norrut. Det här blir hädanefter vår cup of tea!
Torkade chilimusslor, segt heta och med en rik musselsmak, fantastisk tilltugg eller som jag brukar göra, ösa ner i en omelett.

2 kommentarer:

Chanderton sa...

Oj vad skoj! Gick en veckas kockkurs i Thailand, och har lite svårt att hitta ingredienser ibland. Förvisso så finns det många asistiska affärer här i Stockholm med thaiprodukter. Men ofstast drivs dom av kineser (som i Thailand!) som oftast har ett blandat asiatiskt utbud.

Skall passa på att besöka när jag är i Ängelholm!

/MatbloggsChristopher

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.