onsdag 13 juni 2007

Vem upptäckte vad?

För länge sedan skulle jag göra ett jobb med Tomas Drejing på Petri Pumpa i Lund. Vi skulle laga lutfisk och det skulle vara annorlunda och för Lundaliv.
Väl där sitter Tomas i skiten eller är ovanligt framsynt.
-Jag har en tjej här som jag tycker Du ska göra den här lutfisken tillsammans med. Hon är väldigt duktig och blir bra på bild, mycket bättre än jag själv.
Sagt och gjort. Framför sig sköt han ett stort leende.
Tina!
Tina Nordström.

Och på en timme hade vi gjort hela jobbet - en mycket traditionell lutfiskmiddag.
Just det - man ska inte tramsa till det.
Efter sin våldsamt framgångsrika karriär (följd av mitt uppslag i Lundaliv) läser jag i Dagens Media att hon nu tecknat kontrakt med Aftonbladets webbTV. (enl. uppgift 600 000 tittare).
En kul grej som jag kan föra vidare nu efter flera år är ett snack vi hade Tina och jag i vinkällaren hos Rickard och Robert Nilsson när de drev Kattegat Gastronomi och Logi. Krogen hade inte öppnat för dagen. Tina var på besök så det var inte så länge sedan att hon jobbade där.
Jag frågade om hennes program klipptes mycket och om det var mycket av hennes spontanitet som fick dämpas?

-Ja, jag gör bort mig ibland, det liksom går för fort, berättade hon.
-Som när jag satt med en bunt äggvitor som skulle vispas till skum och jag tittade leende in i kameran och sa att en nypa salt i äggvitorna är som viagra för gamla gubbar, saltet gör att äggvitan reser sig och blir styv.
-DET klipptes bort!
Kanske Aftonbladet låter Tina ta ut svängarna - kan kanske behövas när varumärket börjar vingla lite.

6 kommentarer:

shadow4u sa...

Det låter som om både du och Tina varit med om en del. Kul inlägg.
Men du har väl inte glömt limeinfon...?!!

Tania sa...

Åh, vad skoj! Jag älskar Tina och lagar massor av mat från hennes recept . Hur mår bebisen??

Lagers tabberas sa...

Shadow4u - limeteknik kommer!
Tania -Bebisen växer så det knakar vilket är lite lustigt för jag tycker han svämmar över i det mesta han får i sig. Återigen alltså blir närvaron tydlig med kräks, gult dijonbajs och malande oro för att gråten ska vara magknip och göra ont på den lille stackaren.
Födslovikt 3500 - idag drygt 3.9.
Så har vi slagit fast det här med namn... men det tror jag att jag lägger in en blogg om.

Viktoria Schiöler sa...

Haha! När jag stötte på (med betoning på "på") Tina för sisådär sex år sedan och skulle uttrycka nån slags beröm så tog hon mej för ett fyllo (och lite salongsberusad var jag nog) och hon log bara snällt och gick. Jag sa nåt om att jag är dietist och det är ju inte direkt bästa inledningsfrasen när man är på fest.

Space babe sa...

Alltså, du verkar typ ha jobbat med alla! Tina verkar verkligen vara the real thing, till skillnad från Leila som inte uttrycker sig särskilt väl, men iofs också ler vackert.

Jag ska snart få jobba med min drömkocka, mina barndomskompisars mamma!

Lagers tabberas sa...

Viktoria...jag kysser marken där min dietist går fram. Hon får mig alltid att inse det bästa för mig och är verkligen mån om min hälsa. Dessutom är hon i kommunens politiska ledning så jag stäter på henne när jag minst anar det - har kontor i kommunalhuset.

Space...Är Din kompis mamma hemifrån långt borta vill jag också vara med.