fredag 2 mars 2007

Dödstrött potatis

Så gjorde vi stekta isterband då ikväll. Potatisen i värmehyllan i ljuset i Konsumbutiken såg inte glad ut så jag tog en påse mandel från hyllan i tron att den är bättre.
Isterbanden ugnsstekte jag och tänkte gräddkoka potatisen till (klassiskt recept ur min bok). Det var bara att när jag öppnade potatispåsen var det mjukruttet och stötskadat och rötat och fläckigt.
Av två kilo potatis fick jag kasta 685 gram, lite mer än en tredjedel. Och jag orkade inte gå tillbaka i sursnön för att klaga - skickade istället ett klagomail till leverantören Västerbotten Potatis AB. Nu var det i och för sig inte ett leverantörsfel på potatisen utan snarare ett handhavningsfel. Potatis har blivit en så billig vara att butiken struntar i den, folk tror att de kan göra hur de vill med potatis och håller den alldeles för varm och i ljus och låter stå i hyllorna tills de fullkomligt möglar bort. Det är oförskämt, bortskämt och kränkande mot oss konsumenter.
I morgon ska jag bort med renset och ställa fram till butiksägaren och läsa lusen av honom!
Att jag orkar.
ORKAR???
Det är min hobby!
Jag hoppas fler tar efter och ryter till i butikerna mot okunskap, mot sekunda varor, mot lurendrejeri och konsumentförakt, mot äcklig hygien och ostädade hyllor uppackningslådor i gångar, egna varumärken, likvattenmarinerat kött etc. etc.
Som att slåss mot väderkvarnar! Ja men slåss!!
Isterbanden då? - jo, en njutning jämfört med de stora charkuteriernas grynkorv.

1 kommentar:

Tania sa...

Jag är likadan, skäller och ryar när maten är dålog!