tisdag 14 augusti 2012

Forstättning på tryckt fläsk, tramsat med ända in i oändligheten



Fläsket brinner...nä, inte riktigt, snarare brinner jag för fläsket och då gärna fläsk från grisens framdel. De dallrigt sköna feta läggarna med limmig smak har vi nutit av i flera dagar med grovkornig hemgjord senap och lite av buljongen som sås. Tryckkokarkokt fallet köttet bara sönder, man skulle kunna säga att köttstycket filéar sig självt och kroppen tar emot det mäktiga utan större ansträngning.

Njutningen kan alltid varieras, i stort sett i det oändliga. Som att gå till Sydostasien eller kina med detta köttstycke och få det som Paa Loo Moo till exempel kryddat med bland annat kanel. Ett närmare eget recept finns här!


I veckan som var åt vi urbenad fläsklägg med tryfferad vitkål. Och lite senare var det bara jag och Lovisa hemma och då festade vi på kokt baconinlindad lägg som rostades i ugn och fick riven västerbottenost över sig och som sedan serverades med kokt lök och mungböneglasnudlar.

Inga kommentarer: